Konsumentkrediter

Många möbel och inredningsbutiker erbjuder krediter som man kan använda om man vill köpa något på avbetalning. Många av dessa krediter marknadsförs mycket hårt och erbjuder till synes mycket förmånliga villkor såsom 6 räntefria månader. Men har du någonsin undrat varför butikerna erbjuder dessa krediter. Nu kanske du tänker att de gör de för att kunna sälja mer och detta är korrekt. Men det är inte hela sanningen. Butiker erbjuder kredit för att kunna sälja mer. Anledningen att de marknadsför dem så hårt är dock att de tjänar mycket pengar på dessa krediter. I det flesta fall är det bättre för företaget om du handlar på kredit än om du handlar kontant. Det finns stora företag inom möbler, elektronik och heminredning som tjänar mer pengar på sin kreditverksamhet än de gör på sin försäljning.

De ”gratis” konsumentkrediter som du lockas att ta i butiken är inte sällan dyrare än andra typer av lån som du kan välja att använda dig av istället. Exempel på andra typer av kredit som ofta kan vara billigare att använda sig av inkluderar kreditkort och privatlån. Här nedan kommer vi att ta en titt på för och nackdelarna med de olika typerna av lån och titta på vad man skall tänka på innan man väljer att använda sig av en viss typ av lån.

Konsumentkrediter

Största fördelen med konsumentlån är att de är mycket bekväma att använda sig av. Man kan ordna den kredit man behöver samtidigt som man köper en produkt och säljaren ordnar med allt. Detta kan också vara ett relativt billigt alternativ om man väljer att betala av lånet fort. Konsumentkrediter marknadsförs ofta med till synes mycket förmånliga villkor men det är mycket viktigt att man inte stirrar sig blind på reklamen utan verkligen tar reda på vad som egentligen gäller. Exempel på saker som kan få ett tillsynes billigt lån att egentligen vara ett dyrt alternativ inkluderar t.ex. dyra uppläggningsavgifter eller höga räntor när den räntefria perioden är över. Räkna ut hur stor den totala kreditkostnaden blir innan du väljer att köpa något med en konsumentkredit.

Låt dig inte lockas att ta ett dyrt lån bara för att det erbjuder ett antal betalningsfria månader. Om du inte har råd att börja betala av på lånet direkt är det bättre att vänta med inköpet.

Kreditkort

Kreditkort är en typ av kredit som har ett oförtjänt rykte av att vara ett dyrt alternativ. Det är sant att det finns kreditkort med hög ränta men det finns också ett stort antal kreditkort som ger mycket förmånlig kredit. Detta är extra sant om du bara vill ha ett kortfristigt lån. Det finns många kreditkort som låter dig utnyttja din kredit helt utan kostnader och avgifter så länge du betalar tillbaka pengarna inom 2 månader. Om du tror att du kan göra det är ett kreditkort nästan alltid det bästa alternativet. Om du behöver låna pengar över en längre period så finns det ofta andra bättra alternativ.

Att använda sig av sitt kreditkort när man vill köpa något till sitt hem är mycket enkelt och bekvämt. Det är t.o.m. bekvämare än att använda sig av en konsumentkredit. Allt man behöver göra är att köpa det man vill och betala med sitt kreditkort.

Om du vill ha tillgång till denna mycket billiga typ av kredit så är det en mycket bra ide att jämföra olika kreditkort och ansöka om ett redan idag. Det kan ta lite tid att få ett nytt kreditkort men när man väl har det så kan man njuta av att alltid ha en kredit på fickan när man behöver den.

Privatlån

Privatlån tar ofta några dagar att få. Man måste hitta ett lån som man vill söka, få lånet godkänt och sedan vänta tills man får pengarna på sitt konto. Detta innebär att privatlån inte är ett bra alternativ för spontana inköp. Man måste istället välja ut vad man vill ha, se hur mycket det kostar och ansöka om ett lån stort nog att täcka den summan. Fördelen med privatlån är att de ofta är mycket billiga och att man kan välja en relativt lång avbetalningsplan om man så önskar.

Kostnaden för olika privatlån kan variera betydande och det är därför alltid bäst att jämföra olika lån innan man ansöker. Om du regelbundet använder privatlån för att finansiera olika inköp så skall du alltid välja en långivare som inte gör någon UC när de granskar din ansökan. Anledning till detta är att det kan se dåligt ut om du har alltför många UC i din kredit historia och detta kan göra det svårare för dig att få lån. Det är därför bästa att välja en långivare som inte använder sig av UC när man vill låna mindre summor. Du kan hitta olika långivare som låter dig låna pengar utan UC hos lånautanuc.nu. Webbsida låter dig jämföra olika lån och ansöka direkt där lånet är billigast. Alla lån som du hittar hos dem är lån där lånegivaren inte begär några uppgifter från UC.