Design på en budget

Att ha ett fint inrett hem fyllt med designerprylar behöver inte vara särskilt dyrt. Det är sant att det ofta är mycket dyrt att köpa trendiga prylar i den trendiga designbutiker. Men det finns många andra ställen där man kan hitta minst lika fina föremål till en bråkdel av kostnaden. Ett annat bra alternativ för den som vill ha ett vackert hem för en liten kostnad är att köpa begagnade möbler som man sedan själv modifierar och målar så att de passar i det hem man vill skapa. I denna artikel kommer vi att titta närmare på ett antal olika sätt som man kan skapa ett modernt hem till en bråkdel av den normala kostnaden.

Reor

Många designbutiker har årliga reor där man kan köpa produkter till ett pris som är långt under det normala. Detta är extra sant om man är villiga att köpa utgående produkter eller produkter som är ur säsong. Ett exempel på detta är t.ex. att man ofta kan köpa mycket billiga utemöbler till sitt hem på hösten. Det finns mycket utemöbler som kan se mycket fina ut inomhus. Om man är villig att köpa saker under fel säsong eller saker som utgår ur sortimentet kan man ofta spara upp till 70% av det pris som produkten tidigare kostat. Detta låter dig köpa mycket exklusiva möbler till samma pris som du normalt får betala för billiga alternativ.

Ett problem med att köpa det man behöver på reor är att det är svårt att planera sina inköp eftersom man sällan vet när en viss vara kommer att reas ut. Det kan därför ibland vara svårt att ha råd att köpa den produkt man vill ha när den är på rea. Ett bra sätt att undvika detta problem är genom att ha ett speciellt kreditkort som man bara använder för att kunna köpa saker på reor och sedan betalar av så snabbt som möjligt. På detta sätt har man alltid tillgång till en kredit som är godkänd och som man kan använda till vad som helst. Många kreditkort är dessutom helt ränta och avgiftsfria så länge man betalar av sin skuld inom 60 dagar. Detta ger en gott om tid att betala av skulden eller hitta ett billigt privatlån som man kan använda för att lägga om skulden. Om du inte redan har ett bra kreditkort kan du jämföra bra kreditkort här.

Detta bästa alternativet är givetvis att spara pengar under året så att man kan dra full nytta av reorna utan att behöva låna några pengar. Detta är sällan det finns något som man måste köpa snabbt och inte kan vänta på en rea. Detta är extra sant när det kommer till heminredning.

Blocket och dylikt

Annonssajter online såsom t.ex. blocket kan vara ett mycket bra alternativ för den som vill få tag på billiga saker att inreda sitt hem med. Det finns många fynd att hitta i dessa annonser men man måste ofta vara snabbt ute för att kunna dra nytta av de bästa erbjudandena. Billiga saker säljer ofta inom 24 timmar från att annonsen las upp. Vissa saker säljer på mindre än en timme.

Annonsmarknader kan också vara ett mycket bra alternativ om du letar efter något speciellt som inte är så lätt att få tag på. Detta kan t.ex. inkludera speciella designmöbler. Om man vill ha dessa måste man ofta vara villig att betala ett högre pris men det är inte ovanligt att man kan hitta fynd.

Om du vill ha något speciellt kan det ofta vara mycket bra att använda notifikationstjänster så att du får ett meddelande när den produkt du letar efter läggs upp så att du kan agera snabbt.

Om du vill handla på dessa marknader måste du betala kontant. Det är mycket ovanligt att säljare accepterar kreditkort eller erbjuder någon form av kredit.

Annonsmarknader är ett mycket bra sätt att hitta möbler som du kan ge ett ansiktslyft genom att måla om och modifiera.

Loppmarknader

Loppmarknader kan vara ett mycket bra sätt att få tag i billiga möbler och annan heminredning. Många loppmarknader har en relativt stor mängd ”konstiga” saker som kanske inte ser så snygga ut på plats i loppmarknaden men som har stor potential att förvandlas till verkliga pärlor om dom ställs på rätt ställe. Loppmarknader är också en mycket bra plats för att hitta saker som man själv kan måla och modifiera så att de passar ens egen stil. Om du är duktig på att se vad du kan förbättra och försköna så finns det inte bara mycket pengar att spara utan även mycket pengar att tjäna på att modifiera olika möbler och sedan sälja dem. Det finns många i vårt samhälle som hellre betalar dyrt för något som redan är klart än de gör jobbet själv.